Golden çetesi’ İstanbul’a gönderildi

thumbs_b_c_4fa678635f04cc143dc619b26e55b9ec

 Özbakan‘ın ölümü üzerine köpekler, Güvercinlik Mahallesi’nde yaşamını sürdüren emekli anestezi uzmanı hayvansever Dr. Aylin Yıldız Schwarz’ın evine getirilmişti. Burada yaşanan birtakım sıkıntılar üzerine köpekler Bodrum Hayvan Barınağına konulmuştu. Bodrum Hayvan Barınağına dün gelen nakil aracına alınan köpekler, karayoluyla İstanbul’a götürüldü.

Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Vahit Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şenol Özbakan’ın kızı Yağmur Özbakan’ın da onayıyla köpeklerin İstanbullu hayvansever Işkın Moğol Alçı’nın himayesine verildiği söyledi

haber_2017_03_golden_cetesi.

Köpeklerin daha iyi ortamda yaşamlarını sürdüreceğini ifade eden Çevik, “Hem mekan olarak hem de maddi güç olarak köpeklere bakabilecek durumda. Kimseden herhangi bir yardım talep etmeden onun tarafından bakılacaklar. Ev ortamında sevgi ortamında bizim de takibimizde, kontrolümüzde onun tarafından bakılacaklar.” dedi.

Çevik, sosyal medyada köpeklerin yurt dışına satılacağı yönünde bazı iddialar olduğunu, böyle bir şeyin gerçeği yansıtmadığını ve bu iftiralarla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını aktardı.

haber_2017_03_golden_Cetesi_2

Şenol Özbakan’ın kızı Yağmur Özbakan’ın köpeklerin dağılmasını hiç istemediğine işaret eden Çevik, şunları söyledi:

“Bu kişiyi biz araştırdık ve tavsiye ettik. Kızı da bu tavsiyemize uydu. Yapılan araştırmalar sonucunda Işkın Hanım’ın bu işi gayet iyi yaptığını gördük. Dolayısıyla Işkın Hanım’ın himayesine verildi. Dün de iki tane pet nakil aracı ile İstanbul’a götürüldü.”

Muhabir: Ali Ballı

Bir Cevap Yazın