TÜRK HALK MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESİ

seyda 2

 

Türk halk Müziği’nin yeni güçlü sesi Şeyda Karadeniz şarkıları ve sesi ile gönüllere feth etmeye devam ediyor.

Birbirinden muhteşem seslerin olduğu Türk Halk Müziğin de uzun süredir halkı içten etkileyen bir ses olarak Şeyda Karadeniz müzik otoriterleri tarafından gösteriliyor. Türk Halk Müziğinin muhteşem sesi Şeyda Karadeniz Seyhan Müzikten çıkardığı Vefa albümü ile Türk Sanat müziğine özlem duyan ve sevenlerin gönlüne taht kurdu.

Yurt içinde ve yurt dışında konserler veren Şeyda Karadeniz geçen sene Avusturya’nın Başkenti Viyana’da hemşirelerinin davetlisi olarak konser vermiş ve Karadeniz Müziğinde de “Görele Horonu” türküsü ile varım diyen sanatçılardan.

İlerleyen zamanlarda kendinden ve sesinden çok konuşulacak olan Şeyda Karedeniz;

kapak 1

1987 Samsun’da doğdu. 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat dalından mezun oldu.

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Öğretmenliği Ana Sanat Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

TRT Yurttan Sesler Korosu Misafir Sanatçı, T.C Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi ile Ölümünün 50. Yılında Yahya Kemal Beyatlı Uluslararası Sempozyumu (14–16 Mayıs 2008, Üsküp-Makedonya) THM konseri Solisti, Giresun / Eynesil Ören Belediyesi Dizgine Şenlikleri, Viyana Geleneksel Türk Buluşması gibi etkinlik ve projelerde yer aldı.

Okul hayatında ve mezun olduktan sonra TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Halk Müziği Korosu, İTÜ Türkü Türkü Türkiye’m Korosunda yer aldı.

Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orkestralar Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğunda Ses Sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

“TÜRK HALK MÜZİĞİNİN GÜÇLÜ SESİ” üzerine bir düşünce

Bir Cevap Yazın