İMBİK NASIL YAPILIR, düdüklü tencereden damıtma yapmak(resimli anlatım)

Diğer bir yazımda rakı yapımını anlatmıştım ilgilenenler evde  imbik yapımı konusunda yardım istediği için bu yazıyı yazmak benim için görev oldu.

RAKI  MALZEMELERİNİ BURADAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

yedi7 logo 500

Damıtma işleminde kullanmak için evdeki düdüklü tenceremizi kullanabiliriz.

Gerekli olan malzeme

  • Herhangi bir oto parçacısından alabileceğimiz 6 m. mazot hortumu ve kelepçe.
  • Nalburdan alabileceğimiz taharet çubuğu.

çubuk2

Düdüklü tenceremizin kapağındaki siboblardan birtanesini söküyoruz

kapak kapak sökülmüş

Kapaktaki delik taharet çubuğuna göre biraz ufaktır matkap veya eğe ile biraz büyütün.

Artık çubuğu monte edebilirsiniz.

takılmış 2 takılmış1

İşlem tamamdır ,çubuğun ucunada hortumumuzu kelepçe ile sabitleyeceğiz,hortumu soğuk su dolu bir kovaya sokup öteki ucunuda boş bir şişeye sokup damıtma işlemini yapabiliriz.

(Damıtma işleminde çubuk yukarı doğru dik olması alkol yüzdesini artırır yani çubuğun ucuna taktığımız hortumu yukarıda bir yere asıp oradan kovaya doğru aşağıya indirin.)

Tabii olarak damıtım bittiğinde söktüğümüz düdüklü tencere sibobunu yerine takalım.

im6 im1

im2 im3 im5im4

Damıtımın nasıl yapıldığını buradan görebilirsiniz.

 

 

 

“İMBİK NASIL YAPILIR, düdüklü tencereden damıtma yapmak(resimli anlatım)” üzerine 15 düşünce

  1. Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz.Yararlandık;ancak hortumun çubuğa montesini gerçekleştiremedik.
    Çubuğu yanlış almış olabilirmiyiz? Ya da çubuğun hortumun monte edileceği yerde özel bir işlemmi yapmamız gerekli?Çünkü kelepçeyle sıkmak için hortum ebadının çubuk ebadına denk gelmesi lazım.Biz bunu başaramadık.
    Yanıtlarsanız,memnun oluruz.
    Selam ve saygılar…

    1. Eğer taharet cubuğu aldıysanız bahçe hortumu değil, oto parçacıdan mazot hortumu alın, cubuğa cok zor girer ben hortumun ucunu kaynar suya sokup yumuşatarak çubuğa takabilmiştim. Bu hortumlar şeffaf olduğu için içinde olanlarıda izleyebiliyorsunuz.

  2. selamlar..Cihad bey .üstadım mazot hortumu diye bana siyah içi lastik dışı bez kaplama hortum verdiler endişe ediyorum sıkıntı olurmu lastık olan iç kısım alkolde çözülürmü sizin kullandığınız hortum zannedersem slikon ve ısıya dayanıklı.. kolay gelsin

    1. Benim kast ettiğim hortum daha çok ağır vasıtalarda kullanılan şeffaf (içi görünen ) bir hortum siz zannediyorum yeni model binek arabaların mazot hortumunu almışsınız, lastik olması bence pek iyi değil koku yapar gibi geliyor.

      1. Merhaba değerli ustam, arkadaşın kullandığı hortum için koku yapar diye bilgi vermişsiniz fakat sizde plastik parça kullanmışsınız. Sizde koku yapmaması için ne gibi işlemler yaptınız bilgi verirmisiniz

  3. Merhaba, videoda mazot hortumu ve bakır boru var, onunla ilgili detaylı bilgi göremedim. Kaç metre bakır boru kullanmalıyız, nasıl monte etmeliyiz, bakır boru şekil verilirken kırılmıyor mu?
    Teşekkürler

  4. Benim ocagim induksiyonlu ve 1 den 9 a kadar dereceli artırılıyor. Sanırım sıkıntı olmaz. Birde ben yaş üzümden yapmayı düşünüyorum. Youtube’da bir videoda yaş üzüm ile yaparken 12 kilo üzüm sumasına 1 kilo üzüm pekmezi ekliyordu. Mayalanmasi içinde haşlanmış nohut.

  5. Merhaba
    Ben imbikte düdüklü tencereye ilk olarak 0.75 cm batarya bağlantısı boru/hortum bağladım. Ona 1.5 m şeffaf otomobillerde kullanım amaçlı hortum bağladım. Ona da 3 m bakır boru bağladım. İlk damıtımı hazır etil alkol ve anasonla denedim. Damıtımda bir sorun yok. Ancak damıtılmış üründe anason ve alkol kokusunun dışında kötü bir koku oluştu. Nedeni ne olabilir?

  6. 1. damıtımı yaptık.. kuru anason atıp beklettık .. kuru anasonlu ilk damıtımı .. 2. damıtımdan önce anasonu süzmemiz dogru olur mu .. yoksa kuru anasonlu olarak mı 2. damıtımı yapmamız gerekıyor

Bir Cevap Yazın